Benvinguts al primer clúster educatiu de Balears.

Innovació i educació.

Qui som?

Descobreix cluster.edu

Impuls

La iniciativa del Cluster.edu sorgeix de la CECEIB, Associació de Centres d'Ensenyament de les Illes Balears, a la qual s'han sumat empreses innovadores col·laboradores i altres organitzacions amb interessos comuns en el sector. Tots ells motivats pel comú acord del progrés en el sector educatiu com a motor social.

Innovació

L'educació juga un paper fonamental en la societat d'avui i del demà, i alguns indicadors com l'abandó escolar, la falta de motivació o les necessitats plantejades per la societat actual en l'era digital, fan més urgent que mai la necessitat d'innovar en l'educació.

Finalitat

L'objectiu principal és millorar la competitivitat, establint sinergies amb altres actors del sistema educatiu com a empreses, universitats, organismes públics i privats, així com uns altres stakeholders.

Línies estratègiques Cluster.edu

En Cluster.edu tenim molt clar el paper de l’educació en la societat actual. El sector és bàsic per al desenvolupament personal i col·lectiu; per això és necessari partir d’una anàlisi i desenvolupar una actuació estratègica a mida.

La relació entre economia, coneixement i educació és essencial. Cluster.edu aspira a convertir-se en un pol d’atracció i lideratge efectiu per a impulsar un procés de transformació innovador en l’educació dels nostres centres.

En l’educació, aquesta integració, ha de servir per a millorar la qualitat i l’interès dels estudiants per elements com a intel·ligència artificial, realitat virtual, robòtica, gamificació…

La personalització de l’aprenentatge, basat en les necessitats individuals dels estudiants, és essencial per a millorar la qualitat de l’educació i fer-la més efectiva i rellevant per al món real.

És necessari innovar en la reducció de la petjada de carboni, millorar la qualitat de l’aire i crear espais educatius sostenibles. També és important fomentar l’educació ambiental i consciència per a crear una cultura de sostenibilitat a llarg termini.

Des de Clúster.edu, volem fomentar programes i activitats col·laboratives per a la formació i capacitació d’actors educatius i socials en aquestes àrees, mitjançant la col·laboració entre institucions i organitzacions rellevants.